Cykelutflykt

Vi åt lite frukost och packade ner lite mer frukost i en cykelväska, och sen bar det av. Efter en och en halv mil var vi framme vid ett finfint frukostställe och bredde ut vår filt i gräset och la oss ner och pustade. Rakt ovanför oss flög en havsörn som förföljdes av vad vi först tyckte var en mås eller en trut. Men när vi kom hem och kollade på bilderna såg vi att det var en fiskgjuse! Vilket skådespel! Tyvärr räcker inte min kamera till någon högre kvalitet på örnbilder – det var trots allt rätt stort avstånd… Runt om oss var andra som vilade och åt – en häger på andra sidan viken, massor med trollsländor, måsar som dök för att fånga sig något färskt, en fjäril som lugnt poserade för kameran… Trollsländorna satt inte stilla så länge. Det är mycket fascinerande att se dem flyga och fånga små små insekter i farten. En förmiddag går fort när man har trevligt och snart var det dags att trampa hemåt igen.  Sommaren är lång tack och lov, så det kan nog bli fler både cykelturer och frukostar eller andra måltider ute i det blå och gröna. Det finns få sätt som är bättre för att ”känna livet i sig” som Astrid Lindgrens farbror Nilsson sa.

6 reaktioner på ”Cykelutflykt

 1. Malin Lundskog

  Frukost ute är bäst! Särskilt med så härlig utsikt. Och spännande sällskap!

  Äslakr picknick överhuvudtaget – behöver inte vara nåt särskilt med maten. Miljön och friheten tror jag är de bästa kryddorna!
  //M

  Gillad av 1 person

 2. Vackert och härligt. Att känna livet i sig – det är ju som ofta ”de små sakerna” som gör skillnad. Som möjliggör att en kan känna livet i sig varje dag. För skulle man begränsa den där känslan till ”de riktigt stora sakerna” som giftermål eller barnafödsel, bergochdalbaneåk eller tja, vad vet jag…. då vore ju livet sorgligt fattigt, tänker jag. Med mindre än att man gifter sig stup i kvarten eller så och då e det nog något annat som pockar på att ta en närmre titt på. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s